Σελίδες

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΤΟΥ "ΕΛΕΙΣΕ" ΤΟ ΣΠΙΤΙ...ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 1-3 σετ

Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός έστησε το δικό του γλέντι στο κλειστό του Ρέντη και επικράτησε 3-1 του Ολυμπιακού σταματώντας το αρνητικό σερί των 18 αγώνων εναντίον των «ερυθρόλευκων»

Οι «πράσινοι» θύμισαν την τεράστια ομάδα του παρελθόντος κι έκαναν περήφανο τον κόσμο τους που είχε πέντε χρόνια να τους δει να νικούν τους Πειραιώτες. Μάλιστα η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με αυτό το ιστορικό «τρίποντο» μένει ζωντανή στο κυνήγι της τετράδας, αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει απέδειξε απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο ότι στο «τριφύλλι» γίνεται πλέον εκπληκτική δουλειά και η ομάδα σύντομα θα επιστρέψει ανάμεσα στις κορυφαίες του ελληνικού βόλεϊ. Άπό την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε κάκιστη απόδοση για μία ακόμα φορά, ήταν η τρίτη του ήττα τις τελευταίες δύο εβδομάδες (είχαν προηγηθεί εκείνες από Κηφισιά -πρωτάθλημα- και ΠΑΟΚ -τελικός Κυπέλλου-), ενώ πλέον δεν έχει καμία ελπίδα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, κι έτσι ο ΠΑΟΚ θα είναι εκείνος ο οποίος θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να έχουν «αδειάσει» ψυχολογικά μετά το χαμένο Κύπελλο στην Σύρο. Άπό τους θριαμβευτές δεν υστέρησε κανείς, με τους ακραίους Κουκ και Πρωτοψάλτη, αλλά και τους Μπέλλο, Στιβαχτή να κάνουν πάρτι. Για τους ηττημένους διασώθηκε μόνο ο Κοκκινάκης ο οποίος έδειξε ότι μόνο εκείνος πίστευε ότι μπορούσε να πάρει κάτι ο Ολυμπιακός από το ντέρμπι αυτό.
Η εξέλιξη του αγώνα
Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι το «Μελίνα Μερκούρη» ήταν άδειο λόγω τιμωρίας, ο Παναθηναϊκός θέλησε να ξεκινήσει δυνατά στο ματς και τα κατάφερε. Έχοντας εξαιρετικά σταθερή υποδοχή και πολύ καλό μπλοκ, το «τριφύλλι» έφτασε δικαιότατα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-18.
Στο δεύτερο σετ ήρθε η -αναμενόμενη- αντίδραση του Ολυμπιακού. Βρίσκοντας αρκετούς πόντους από κόντρα μπάλες, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν κι έδειξαν να το πιστεύουν, παίρνοντας πνοή από τους παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο και με κορυφαίο τον Μενέλαο Κοκκινάκη έφτασαν στην ισοφάριση με 25-21.
 Το τρίτο μέρος του αγώνα ήταν κι αυτό που στην ουσία τον έκρινε... Οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ με τους «πράσινους» να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 16-18 σε 20-18, αλλά στη συνέχεια οι «πράσινοι» παίρνοντας διαδοχικούς πόντους με κύριο εκφραστή τον Κουκ έφτασαν στο 25-23 και στο 2-1.
Πλέον τα πάντα είχαν τελειώσει κι αυτό φάνηκε με το ξεκίνημα του τέταρτου -και τελευταίου όπως αποδείχτηκε σετ-. Οι αθλητές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκαναν ό,τι ήθελαν στο τάραφλεξ και προηγήθηκαν με 8-1 και 14-5, πριν φτάσουν τελικά σε μία τεράστια νίκη για λόγους γοήτρου και όχι μόνο, με 25-17.
Τα σετ: 18-25, 25-21, 23-25, 17-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου