Σελίδες

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΩΣ ΔΙΕΘΝΗ ΡΕΦΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

“Η διαιτησία έχει χάσει την αξιοπιστία της…”

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΚΙΝΗΣ: “Η διαιτησία έχει χάσει την αξιοπιστία της…”
Σαν διαιτητής ο Ηρακλής Τσίκινης κρέμασε τη σφυρίχτρα του πριν από τέσσερα χρόνια και κατά κάποιον τρόπο αισθάνεται ανακουφισμένος που δεν σφυρίζει σήμερα....?
: «Με όλα αυτά που γίνονται οι διαιτητές δεν αισθάνονται καθόλου άνετα. Η ψυχολογική πίεση είχε ξεκινήσει από τη δική μου εποχή, με τις οπαδικές εφημερίδες να φτιάχνουν κλίμα πριν από τα σημαντικά παιχνίδια. Δυστυχώς τα οικονομικά συμφέροντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πλέον πολύ μεγάλα αλλά με όλα αυτά που γίνονται ο χώρος της διαιτησίας έχει χάσει την αξιοπιστία του».
Τα πράγματα ήταν βέβαια πολύ διαφορετικά, όταν ο ίδιος αποφάσιζε πριν από 27 χρόνια να ασχοληθεί με τη διαιτησία. Την πρώτη του... απόπειρα την έκανε στο Γυμνάσιο Μεσσήνης εντυπωσιάζοντας τον τότε γυμναστή του Παναγιώτη Θωμόπουλο που αμέσως μετά τον παρότρυνε να γίνει διαιτητής. Κάπως έτσι ξεκίνησε μία σπουδαία καριέρα 23 ολόκληρων χρόνων, με τον Μεσσήνιο ρέφερι να σφυρίζει εννέα χρόνια στη Σούπερ Λιγκ και τα τρία τελευταία από αυτά να παίρνει το σήμα του διεθνή, διευθύνοντας και αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. «Όταν πηγαίναμε να σφυρίξουμε διεθνή παιχνίδια μόνο τότε αισθανόμασταν την πραγματική ομορφιά της διαιτησίας» αναφέρει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου